tisdag 29 juli 2014

Lindekullen

Lindekullen är en hembygdspark i Hyltebruk med vacker natur och flera hundra år gamla stugor. Parken används flitigt både till olika evenemang och av skolor så som Elias Fries. Jag kan själv komma ihåg flera utflykter dit med klassen i låg- och mellanstadiet. När jag går omkring bland stugorna idag inser jag dock hur tyst och stilla parken kan vara när den inte är fylld med barn som leker, folk i alla åldrar som sjunger allsång eller samlas runt en majbrasa för att hälsa våren välkommen.


Man kan gå till Lindekullen när som för att uppleva naturen i lugn och ro, eller kanske ta med sig familjen för att grilla, fika eller bara umgås. Det finns både grillplats och gott om bänkar att ta det lugnt på runt om i parken. Vill man däremot hellre gå dit när parken är lite mer livad finns det även gott om evenemang att hänga med på. Det finns även tre vandringsstigar med Lindekullen som start och mål. Den kortaste är den röda, "Skolan", som har fått sitt namn efter att den går förbi Hyltebruks första skola. Den är 650 meter lång och perfekt för den som vill ta en lite kortare tur. Den blåa, "Uppsala" och den gröna, "Trädgården", är båda 2.3 km långa och är perfekta om man vill ta en promenad, joggingrunda eller kanske ta med hunden ut och gå. Stigarna är märkta med stolpar i färgerna rött, blått och grönt.Det bästa med Lindekullen är nog att den passar alla. Man kan gå dit och ta det lite lugnt för sig själv och bara njuta av naturen, man kan ta med familjen om man vill spendera lite tid tillsammans eller så kan man komma dit på något av evenemangen så som allsång, valborgsfirande eller vandring för att både träffa vänner och skapa nya bekantskaper.

För mer information kan ni kontakta ordförande för Hyltes hembygdsförening; 
Bo Westman
Tfn: 0730-21 90 50, 0345-130 90
E-post: bossebus213@hotmail.com

Så nu hoppas jag att ni ser till att njuta av värmen så hörs vi snart igen!


P.S. är ni sugna på något gott efter ert besök på Lindekullen föreslår jag att ni tittar in på bloggen i eftermiddag igen så ska vi nog kunna lösa det med ;)

//Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar