torsdag 10 juli 2014

Bäckhästen – Vedugnbageri och TrädgårdscaféÄr du sugen på gott, närproducerat bröd och i kombination med en god insats för miljön? Då är Bäckhästen det rätta alternativet för dig! Bäckhästen är ett familjedrivet vedugnbageri och trädgårdscafé som bakar olika bakverk, däribland bröd och tårtor. Alla deras produkter är ekologiska vilket ger produkterna extra god smak! Många av ingredienserna kommer från deras egen odling och allting bakas från grunden.

Brödet finns inte bara till försäljning i deras egen butik. I de flesta livsmedelsbutiker runt i kommunen kan du hitta deras bröd i bröddisken, bland annat konsumbutikerna i Hyltebruk, Torup och Unnaryd och ICA-butiken i Hyltebruk.

För fyra år sedan utvidgades verksamheten och ett nytt trädgårdscafé byggdes. Det nya, mysiga caféet rymmer deras egen odling tillsammans med bord och stolar. Det finns även möjlighet att sitta utomhus och avnjuta deras bakverk där.

I Bäckhästens butik säljs även en hel del Fairtrade-märkta produkter Fairtrade betyder rättvis handel och innebär att allting bakom produkten har gått rätt till. Det vill säga att lönerna för arbetarna är korrekta m.m.
För att hitta till Bäckhästen:
Åker du från Hyltebruk kör du mot Femsjö och svänger vänster mot Lidhult till Bäckskylten, därifrån är det skyltat mot bageri.
Kör du från Unnaryd åker du mot Femsjö till Bäckskylten, följ skyltning till bageri.

Här följer Bäckhästens sommarprogram:
17/7 MåBraKväll. Prova olika sköna behandlingar, 16-19
18/7 Trerätters från gårdens odlingar, kl 18. Anmälan.
27/7 Odlingspromenad med lunch, kl 12. Kostnad 100 kr
1/8 Trerätters från gårdens odlingar, kl 18. Anmälan.
8/8 Musik i glashuset, kl 17
14/8 MåBraKväll. Prova olika sköna behandlingar, 16-19
16/8 Potatisprovning. Vi pratar om och provar potatis av gårdens olika sorter. Kostnad 60 kr.

För mer information:
åker﷽﷽﷽﷽﷽﷽n Unnarydkyltat mot bageri.
 mot Lidhult td och stolar. Det ger en bra känsla att kunna sitta bland det som ligger bak

//Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar