fredag 18 juli 2014

Fiske i Unnaryd med omnejd

Fiske, denna lugnande men ack så tålamodskrävande aktivitet som själv står mig nära hjärtat, är något jag tänkte tipsa er om idag. Vad är bättre än en stilla sjö, god mat, bra sällskap och fantastiskt fiske?

I närheten av Unnaryd finns många fiskrika sjöar. Intresset är stort ur flera aspekter, men den främsta anledningen till det stora engagemanget för fisket står gösen för. Gösen är en mycket exklusiv matfisk som återfinns i näringsrika sjöar med grumligt vatten.

Följande sjöar är bra ur fiskesynpunkt:

Bolmen: Bolmen är Sveriges 10:e största sjö med sina 185 kvadratkilometer. Här återfinns de flesta fiskarterna vilket gör den sportfiske-attraktiv. De fiskarna som vanligtvis nappar är abborre, gädda eller gös. Med lite tur skulle du även kunna dra upp en öring eller lax. Fiskekort Krävs! Mer info och regler:

http://www.ifiske.se/fiske-bolmen.htm

Jällunden: Jällunden har en yta på 870 hektar. Liksom Bolmen återfinns gädda, gös och abborre i stor utsträckning. Gösen är emellertid inplanterad men gifter sig väl men det ekosystem som råder under vattnets yta. Andra vanliga fiskar är braxen, mört och siklöja. Fiskekort krävs

Unnen: Unnen är en populär sportfiskesjö. Förutom gös, gädda och abborre finns det även lake och den perfekta fisken för sportfiskare – regnbåge. Dessutom återfinns olika arter av karpfiskar. Fiskekort krävs! Mer info och regler:

http://www.unnensfvo.se/
 
Bolmen  
Jällunden
Unnen
God helg till er alla!

//Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar