tisdag 15 juli 2014

Alebo Pensionat – Sveriges äldsta aktiva pensionat


Förr i tiden härjade sjukdomarna vilt över hela Sverige. Många blev sjuka men vissa klarade sig bättre, och man märkte att folket i Unnarydstrakten var friska mer än andra. Det hela förklarades med den hälsokälla som varit känd sen 1600-talet.

Hälsokällan existerar än idag och är fullt fungerande. Vattnet i källan är extra mineralrikt och innehåller bland annat mycket järn, en av förklaringarna till det friska folket i Unnaryd. Hälsokällan återfinns idag vid Sveriges äldsta pensionat där du kan avnjuta det friska vattnet.

Alebo Pensionat är Sverige äldsta aktiva pensionat med ursprung från 1897. Det är utsett till ett av Hallands kulturminnen. Pensionatet erbjuder både à la carte och lunch tillsammans med hotellövernattning.


Bor du på Alebo Pensionat får du ta del av allt det förmånliga som erbjuds. Förutom den fantastiska utsikten över Unnen, finns det möjlighet att använda både internet och bastu. Dessutom serveras deras lyxiga frukostbuffé 07.00 – 09.30 på vardagar.

Den fina restaurangen är kapabel för sällskap upp till 70 personer. Det finns möjlighet till sittning både inne och ute. Kockarna använder de bästa ingredienserna och är inspirerade av olika kulturer.

Alebo Pensionat ligger i Unnaryd. I centrala delen kör du mot Lidhult så kommer du att hitta Alebo på högersidan efter ca 1km. För mer information ring 0371-60018 eller gå in på: Hälsokällan
Ha en bra dag!

//Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar