måndag 11 augusti 2014

Hyltebruks handelsträdgård

Letar du efter något för din trädgård, eller är det kanske lite tomt på fönsterbrädorna?
Då tycker jag det är dags att bege sig till Hyltebruks handelsträdgård. Här i utkanten av Hyltebruks samhälle hittar du blommor, grönsaker och allt du behöver till dina växter. Här låg förr Ljunggrens handelsträdgård, men efter att ha varit nedlagt en längre tid startades handelsträdgården upp igen i maj detta året.


Under våren till tidig sommar har sommarblommorna gått åt i bra takt. Nu blir utmaningen att hålla igång med andra växter under resten av året. Nu till hösten planeras det att börja sälja buskar, fruktträd och perenner, vilket överlever även de andra årstiderna. Till vintern kanske vi dessutom kan hitta julgrupper att pryda husen med.Utöver blommor kan man även hitta färska grönsaker så som tomat och gurka, som man kan plocka själv i butiken. Detta tycker jag är ett väldigt bra koncept för de som inte orkar eller har tid med att odla själv och ändå vill ha färska, närodlade och obesprutade grönsaker. Utöver det kan man också hitta blomsterfrön, krukor, jord, blomsterpinnar m.m..
Bilderna nedan är från juni, när sommarblommorna fortfarande fyllde hyllorna, eftersom de nu håller på att byta mot växter som passar bättre till hösten.För den som vill hitta något för att sätta lite färg på vardagen:

Adress: Örnvallen 1, 314 33 Hyltebruk
Tfn: 073-806 31 66

Ha det bra och handla lugnt så hörs vi imorgon!

//Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar