måndag 18 juli 2016

Vi slår ett slag för golfen!


Vidare på våran genomresa så rullar vi in på Rydö Golfkrog för lite lunch, för efter en lång resa så gapar våra magar tomma. Golfkrogen drivs av Nina Johansson och Sofie Andersson som också är lokala ortsbor.
När vi glider in så möts vi av Sofie, men också William som är tio år. De tar glatt emot oss och vi sätter oss ner för att luncha.

  

Det finns både inne och uteplatser och eftersom vädret bjöd lite på sig så bestämde vi oss för att sitta ute och äta. Hade det nu istället regnat så hade vi suttit inne i den fräscha matsalen.
Maten smakar gott och ger en känsla av väl smaklig husmanskost och nyttighet, och med solen som gäst njuter vi av den lilla stunden vi har under lunchtid. Utsikten över själva banan är också skön att beundra från den plats där vi slog oss ner.
Efteråt är det meningen att vi ska träffa Ingvar Carlsson, intendent på Rydö Golfklubb och få oss en insyn i golfens värld.

  

Jag har aldrig spelat golf. När jag var yngre så tänkte jag mest att det var en sport för de med pengar på fickan. Nu när jag är äldre har tanken kring golf såklart mognat, men sporten är fortfarande främmande för mig.

Det råder vi strax därpå bot på när vi till slut träffar Ingvar.
Ingvar agerar som intendent på Rydö Golfklubb och berättar för oss om klubben och dess medlemmar. När jag frågar honom om hur länge han själv har golfat så visar det sig att det egentligen inte är så fasansfullt längesedan sedan han själv började. Men det berättar han också sen; att det är varierar ofta när folk blir "bitna", som han själv uttrycker det. För honom själv kom det sig att han tog upp klubban efter att han hört så mycket prat om golfen genom sina arbetskamrater. Då, efter att han själv provat, så blev han fast.

Jag frågar honom om vad han själv tycker är charmen med sporten. Ingvar beskriver att det är lugnet och gemenskapen som lockar. Det kan man förstås tänka sig, att spatsera omkring på välklippta öppna landskap, med naturen runt om sig så kan man ju inte må annat än bra. Gemenskapen finns där när man vill umgås, jämföra resultat och ha roligt.

Vi pratar mycket om sporten, reglerna och hur handikappsystemet funkar. Det blir mycket information att ta in på en närmare timmes samtal, men det märks att Ingvar tycker om att prata om det; och även för en som inte är insatt överhuvudtaget så blir det en intressant insyn i sporten när man hör någon prata om det med sådan hängivenhet.

Till slut undrar jag hur det egentligen står till med kostnader för den som vill börja. Ingvar berättar då att det nuförtiden inte kostar så mycket. Ett hyfsat nytt golfklubb-set verkar kosta omkring två tusen kronor. Med andra ord så verkar det som om möjligheten för gemene man att ta upp sporten som aktivitet har ökat.
Och vem vet, kanske man själv skulle prova någon gång?

Om ni själva är intresserade av att besöka Golfkrogen, eller ta ett sving med Rydö Golfklubb, så finns både matmenyer och information om klubben på deras webbplats. Klubben har generösa erbjudanden för den som vill prova på och för de som vill fortsätta.

www.rydogolf.se

/ RobinInga kommentarer:

Skicka en kommentar