torsdag 21 juli 2016

Charlottenlund

Det finns en del fördelar med att arbeta som turistinformatör, man kommer ut och ser platser man aldrig sett förr. Man får ett nytt perspektiv på ens omgivning och man förenar nytta med nöje, minst sagt. Idag var inte annorlunda.
Laddade med broschyrer som skulle levereras till olika turistaktörer så passade vi på att fotografera våra visiter.Just idag besöker vi en speciell plats som kallas Charlottenlund och som drivs av Lena och Leif Ericsson.
Leif känner jag till sedan tidigare då han faktiskt var min bildlärare en gång i tiden. Det blir förstås kul att träffa och se vad som blivit av honom efter alla dessa år. Vi hälsar som hastigast på varandra när vi anländer.

Charlottenlund är stort och rymmer flera gäster. Man erbjuder boende och upplevelser i trakten runtomkring.
Och Charlottenlund är ett populärt resemål för många. Med det så medföljer mycket jobb och skötsel av området, och gäster ska förstås underhållas.
Men det märks helt tydligt, inte minst när vi sätter oss ner med Lena och samtalar en stund, att detta varit deras stora projekt tillsammans; som de inte alls haft något emot att utveckla vidare och vidare.Leif får ta hand om gästerna medan vi sitter ner en stund med Lena. Lena berättar för oss om hur arbetet först började, och hur det fortgått tills nu. Det märks på henne hur kärt Charlottenlund är för henne. Några andra som har en stor plats i hjärtat på henne är korna, som gäster kan komma nära medan de njuter av den lugna idyllen ute på landet.
Hon beskriver för oss, hur det är något extra särskilt när man ser gästerna kommer hit, slappnar av och interaktionen mellan dem och djuren.Det är förresten det som har varit Charlottenlunds egna lilla nisch, att vara den plats där den stressade och oroade människan kan komma och ladda upp igen. Att släppa måsten och allt annat som kanske kan tynga en.
Läser man på deras webbplats så får man veta att Lena och Leif själva har bakgrunder med stressiga liv i storstäderna.

Charlottenlund är utsmyckat med det gamla och det bidrar till den frid som finns i atmosfären kring området. Här får tiden gå sin stilla gång i den takt det går, och förhoppningsvis får den fortsätta göra så även i framtiden.Vill ni själva ta er en titt på Charlottenlund så finns all information om vad som händer där, boende och annat viktigt på deras hemsida: www.countryside-hylte.se

/ Robin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar