torsdag 28 juli 2016

Bäckhästens Bageri & Café

Efter en lång dags aktiviteter kan det vara skönt att sätta sig ner och koppla av en stund. Detta kanske då med en kopp kaffe och lite fikabröd. Söker man det, så ska man ta en sväng in på Bäckhästens Bageri & Café.Bäckhästens Bageri & Café nära Femsjö, en liten bit från Hyltebruk, sticker ut med sitt grönskande växthus där man kan sätta sig ner och njuta ett ögonblick. Växthuset är stort och rymligt, och även ifall det skulle regna eller blåsa kallt så har man ändå det varma och mysiga inomhus.
Skillnaderna mellan att ha ett café i ett växthus och ett vanligt sådant är uppenbara, men vad man kanske inte tänker på är själva grejen att kunna sitta inomhus och se ut åt alla håll. Även mindre önskvärda naturfenomen, som exempelvis en rejäl regnskur, blir satt till sin spets i upplevelse när det regnar och  smattrar mot glaset.
Det ger ett avkopplande ljud medan  man sitter inne i värmen och tryggheten.Just idag regnar det inte, men solen lyser med sin frånvaro bakom ett vagt molntäcke. Vädret har under de senaste dagarna varit lite ostabilt, och detta var innan värmeböljan drog in som värst. Trots det så kan vi istället vila ögonen på den omvälvande grönska som beklär caféet. Tillsammans med mina fina kollegor så har vi en mycket trevlig pratstund medan vi reflekterar lite över dagen.

Inne, en bit från entrén arbetar de båda syskonen Lova och Vidar Brodin. Här inne säljer de bakverk och andra spännande varor. Bakelser och kakor är alla skapade med närproducerade råvaror. Egna odlingar, som är KRAV-certifierade, ger dem grönsakerna de behöver.
För produkter som inte är lokalt inköpta har man valt att satsa på Fair Trade-varor.Just idag verkar det som om turisterna hittat hit då man kan höra en och annan dansk bland besökarna, och det ser ut som att det kommer kunna bli en mycket gynnsam säsong för de båda syskonen.

Innan vi ger oss så ber jag att få ett foto med dem båda, när tillströmningen svalnat lite, och det går de med på.Vill ni veta mer om Bäckhästens Bageri & Café, så släng ett öga åt: www.backhasten.se!

/ Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar