fredag 22 juli 2016

Butik PalettiIdag tipsar vi er om en mysig liten butik i Unnaryd, nämligen Butik Paletti. Butiken, som drivs av Anna Ström och Linnea Petterson, har existerat sedan 2011 och har sedan starten fått ett stort gensvar från både den lokala befolkningen och gäster långväga.Vi är där på besök just då och jag inspekterar nyfiket deras sortiment, som vi får förklarat för oss är ett urval av produkter som är utvalda för hållbarhet och modernitet. Det kan man också läsa om på deras webbplats.
Men det vore att säga för lite om det fina de säljer i butiken, som är ett brett plock av varor som man omsorgsfullt valt ut för att kunna köpas med gott samvete. Butik Paletti har nämligen ett krav på fairtrade och miljömedvetenhet på sina produkter. Har varorna producerats under rättvisa former? Ja, då platsar det på hyllorna i butik Palettis butik.

Här finns alltifrån saft, gelé och choklad, till hår och hudvård (allt förstås utan tillsatser och onödiga E-ämnen). Det finns också kläder som producerats rättvist, hållbart och återvinningsvänligt.

Att trenden bland konsumenter att söka varor producerade med ekologiska och naturliga råvaror är det ingen som gått någon förbi direkt. Handlare börjar ställa krav på de stora handelsmärkena; men för de stora kedjorna har det varit långsamt att ställa om.

Det har därför på sätt och vis varit enklare för mindre butiker, som startar från scratch, att hänga med på den medvetna konsumption som visar sig bland konsumenterna. Butik Paletti är en av dem.

Idag finns Butik Paletti etablerade på hela tre platser, nämligen Unnaryd, Eksjö och Halmstad.Ta en titt där själva! Här finns något för alla. Och har ni inte tid att komma och besöka en av de butiker som redan finns, så kan ni annars besöka deras webbshop. På webbplatsen hittar ni all information ni kan behöva.

Surfa in på www.butikpaletti.se

/ Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar