tisdag 11 augusti 2015

Lindekullen

Lindekullen är en hembygdspark i Hyltebruk som är omgiven av en vacker natur. På området finns fem stycken stugor samt en utomhusscen och kök. Byggnaderna är flera hundra år gamla och innehåller bland annat saker från stenåldern.
Lindekullen är ett perfekt ställe för hela familjen att umgås på. Det finns gott om plats för barnen att leka på eller sätta sig ner och avnjuta en mysig picknick. Det finns även en fin grillplats mitt på Lindekullen.

Idag används parken till bland annat evenemang och studiebesök av skolor. Det kommer också folk för att gå på de olika vandringslederna. Alla stigarna har Lindekullen som start och mål. Dem olika stigarna är märkta med olika färger. 

Den röda stigen heter "skolan" eftersom att denna går förbi där Hyltebruks första skola ligger. Stigen är 650 meter lång och rekommenderas ofta till dagis som besöker Lindekullen.  
Den gröna stigen heter "trädgården" och här var förr ett industriområde. Stigen är ca 2,3 km lång och jag rekommenderar er att gå denna stigen en dag då det inte regnar eftersom att man passerar en mosse.
Den blåa stigen heter "Uppsala" och här låg nämligen gården Uppsala som är en ruin idag. Utanför ruinen är en torpskylt uppsatt. Stigen är ca 2,3 km lång. 

För att komma till Lindekullen kör du till Hyltebruks centrum, följ skyltar uppåt mot Hembygdspark.
För mer information kontakta Bo Westman, ordförande för Hyltes hembygdsförening; 
E-post: bossebus213@hotmail.com

/Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar