torsdag 13 augusti 2015

Åkershult Trädgård

Åkershult trädgård ligger i Landeryd och drivs av landskapsingengören Bob och trädgårdsdesignern Anne, som valde att ta med sina trädgårdskunskaper från Holland till Sverige.
Gården har varit öppen i ca 2 år nu och Anne och Bob har bott här i ca 4 år. 
Det är en väldigt stor och vacker trädgård med blommor och växter i olika färger. Mitt på gården står ett stort växthus med blommor formade som en regnbåge runt. Blommorna går i från vitt till gult till l ila. 
I växthuset finns flera olika plantor och här bor även 8 år gamla sköldpaddor! 

På gården finns en gårdsbutik där det serveras fika i form av Holländska bakverk. Allt bakas efter deras holländska recept och med närproducerade ingredienser av kvalité. Dem erbjuder bland annat äppelkaka och pannkakor men det populäraste bakverket är den traditionella stroopwafel (sirapsvåffla) som är två våfflor med sirap emellan. Dem säljer också saker till trädgårdar och hållbara och nyttiga växter. Till exempel olika fruktträd, bärbuskar, grönsaksplantor och örter. 

Förutom sköldpaddor finns det även 2 stycken hästar, några hörnor, en hund, en katt och en kanin som man får klappa på gården.

Missa inte att söndagen den 23 augusti kommer det att vara en naturdag på Åkershult Trädgård med bland annat tipspromenad som börjar kl 13.00! 


Öppettider trädgårdsbutik: 
Maj till 7 september
torsdag - lördag 10.00-17.00
söndag 11.00-16.00

Norra Åkershult, 31 494 Landeryd
Annes telefon:072 24 45 937
Bobs telefon :072 24 45 825
Email: anne@protrad.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar