onsdag 3 augusti 2016

Sommarläsning!

Emellan alla tips om platser att se och besöka så skulle vi idag vilja göra en insats för litteraturen.När ni fiskat, badat och paddlat färdigt kanske det vore lite trevligt och upplyftande för själen att sätta sig ner med en bok? Varför inte slå sig ner i en stol jämte husvagnen, eller lägga sig i trädgården intill sitt eget hem och låt er färdas bort till en annan plats och andra liv.

Personligen tycker jag mest om skönlitteratur, i alla former de kan tänkas komma, men här och där slinker också en del realism in. Men för sommarläsning vill jag nog för det mesta ha spänning och äventyr.
Vad ni än kan vilja läsa, och vare sig det är bok eller ljudbok, så kan man nog konstatera att läsning är bra för hjärngympan.

För er som kanske ska börja gymnasiet eller flytta hemifrån för att plugga efter sommaren, och har den kaosartade tonårsångesten krypandes runt hörnet, så kan jag rekommendera "Räddaren i Nöden" av J.D Salinger.
Boken har några år på nacken, och det märker man kanske lite på språket, men är fortfarande en tidlös klassiker som en gång var bland de första att beskriva den unge, rebelliske och förvirrade tonåringen i ett nötskal.

För de som gillar fantasy och vill drunkna i något annat än Game of Thrones (som också är fenomenal läsning), så kan jag rekommendera en bokserie som jag plockade upp i början av året.
Erik Granströms serie om den Femte Konfluxen är en detaljerad historia som väver samman flera karaktärers öden. Här finner vi mysterier och äventyr, spritt med vassa dialoger.
De första kapitlen kan vara lite tunga att ta sig igenom. Den första boken i serien går under namnet "Svavelvinter".

Men vart får man tag på bok-och ljudböcker, om man nu glömt att inhandla det innan semestern tog sin början?
Tja, är man på besök här i kommunen nu under sommaren, eller helt enkelt är en rotad Hylte-bo, så tar ju inte litteraturens medelpunkter semester för det! Hylte folkbibliotek har öppet, och det har Torup och Unnaryds bibliotek också.Just nu har de sommartider, vilka lyder som följande...

Hylte Folkbibliotek:
Måndag: 10:00 - 19:00
Tisdag: STÄNGT
Onsdag: 10:00 - 13:00
Torsdag: 10:00 - 19:00
Fredag: 10:00 - 13:00

Unnaryds Bibliotek:
Måndag: 14:30 - 19:00
Torsdag: 14:30 - 19:00

Torups Bibliotek:
Måndag: 14:30 - 19:00
Torsdag: 14:30 - 19:00

Välkomna, och trevlig läsning! Och kom ihåg att böckerna på första bilden är från min egen samling!

/ Robin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar