tisdag 2 augusti 2016

Jälluntofta Camping

Det finns en hel del fina campingplatser här i kommunen. Vi var för en tid sedan och besökte en av dem.Jag minns när jag var liten, då vi brukade ta en tur med våran husvagn genom landet. Vi besökte ett antal campingar de åren som vi hade husvagn.
Minnena kring de resorna är varma och glada. Pappa i sin semesterskjorta, och mamma i sina alldeles för stora solglasögon. Jag minns vännerna som man hade, under den där korta, varma perioden.
För all del så var vi aldrig i något av närområdena kring Hylte, men det kanske säger sig självt ändå. Däremot så delar ju alla campingmänniskor någorlunda sånär samma upplevelser.

Därför var det roligt att få se en campingplats här också. Säkerligen så har upplevelserna kring campingplatser inte förändrats så särskilt mycket från då till nu. Varje enskilt campingplats utmärker sig med sin egen nisch. Från skog och sjöområden, till öppna landskap nära till havet.

Jälluntofta camping ligger fint vid Jällunden sjö.
Här finns små, fina stugor till uthyrning, och husvagnsplatser. Med det kommer också en del aktiviteter för den som väljer att bo här. Häromkring kan man upptäcka vilt, fiska, hitta vandringsleder och bara koppla av.När vi spatserar omkring vid campingplatsen så kan vi se besökare njuta i solen som har tittat fram bara ögonblick tidigare. Ett par barn följer nyfiket efter oss och undrar nog säkert varför vi tar kort på både det ena och det andra.

Vi tar en tur ut på bryggan, där vattnet kluckar fridfullt emot träet. En brygga som alla andra runtom i landet, med vackert glittrande, lugnt vatten som sträcker sig långt bort över ett stilla böljande vattenlandskap. Finns inte mycket som kan slå de små sakerna.Tyvärr måste vi bege oss vidare. Men inte innan vi hinner ta ett par sving med golfklubborna vid mini-golfen! Vi kommer överens om att jag får erkänna mig besegrad av Johanna, min kollega på turistinformationen.
Har ni ännu inte prövat campinglivet, så ta och gör det vettja. Varför inte här?
Skulle ni vara intresserade så ta er en titt på Jälluntofta campings hemsida: www.jalluntofta.se

/ Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar