torsdag 26 juni 2014

Cykla i Torup med omnejd

Om ni vill komma ut och få frisk luft och lite motion så borde ni passa på att ta fram cykeln och följa några av cykellederna som finns i närheten av Torup och Rydöbruk.

Med utgångspunkt från Torup så cyklar man mot Rydöbruk och vidare mot Mjälahult och sen tillbaka till Torup. På vägen finns det mycket att se och det är fin natur.

Om ni vill ha en mer utmaning när ni cyklar så borde ni cykla Hylteslingan som är en av de tre större cykellederna i Halland. Hela slingan är 165 km lång och följer Nissans dalgång, alltså bjuder cykelleden på fin natur och man får mycket att upptäcka på vägen. På denna runda så passerar man då även Torup. Om man känner att 165 km är för långt så kan man alltid bara cykla en bit t.ex. från Torup till Hylte.

(Denna bild är tagen vid Rydöbruk)
 
Sen finns det även cykelspåret som går förbi Simlångsdalen, Torup, Rydöbruk, Kinnared och vidare norrut. Hela cykelspåret är 289 km men även här så kan man själv välja hur långt man vill cykla.

Jag tycker själv att det finns inget bättre sätt att ta sig runt på än med cykel för då får man även njuta av naturen och man har fler möjligheter att stanna.

// Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar